Ringettejaoston toiminta

Toimintamalli

Ilves Ringeten yhteiset pelisäännöt sekä toimintatavat on kuvattu dokumenttiin nimeltä ‘Näin toimitaan -oppas’, jonka sisällön on hyvä tuntea jokaisen Ilveksen ringettetoimintaan mukaan tulevan tai jo mukana olevan pelaajan ja hänen vanhempansa.

Jaoston ja joukkueiden toimihenkilöiden tehtäväkuvakset on kirjattu ohjeeseen ‘Tehtäväkuvaukset’.

Ringettetoiminnan mahdollistamiseksi tarvitaan lukuisia, vuodenaikaan riippuvaisia toimia sekä jaoston että joukkueiden toimihenkilöiden toimesta. Nämä tehtävät on kuvattu ‘Vuosikello’ dokumentissa.

Tahtotila 2023

  • Tarjoamme puitteet ringeten harrastamiseen ohjatussa toiminnassa kohtuullisin kustannuksin.
  • Olemme vetovoimainen ringetteseura hyvien olosuhteiden ja laadukkaan valmennuksen vuoksi, meillä on toimiva pelaajapolku ringettekoulusta naisten edustusjoukkueeseen.
  • Pyrimme kilpailulliseen menestykseen C- ja B-nuorissa sekä naisissa.

Valmennus

Ringettekoulun toiminnan päämääränä on luistelun ja ringeten perustaitojen opettelun sekä hauskanpidon ohella innostaa jatkamaan ringetteharrastusta Ilveksen G- tai F-junioreissa.

G-, F-, E- ja D-joukkueiden toiminnan tavoitteena on muun muassa henkilökohtaisten lajitaitojen, sosiaalisten taitojen ja terveen itsetunnon kehittäminen sekä luoda ”kipinä” liikunnan harrastamiselle yleensä

C- ja B-nuorten sekä naisten edustusjoukkueen toiminnan tavoitteena on muun muassa henkilökohtaisten peli- ja lajitaitojen kehittäminen sekä auttaa pelaajia itse oivaltamaan omat kykynsä, uskomaan niihin ja käyttämään niitä.

Tähtiseura: lapset ja nuoret, ringette

Varusteet

Suurimman osan varusteista ja suojuksista jokainen pelaaja hankkii itse ja vastaa viime kädessä itse myös omasta turvallisuudestaan. Pelaajan velvollisuutena on myös varmistaa, että hänen käyttämänsä suojukset ovat sääntöjen mukaiset, niitä käytetään oikein ja pidetään valmistajan edellyttämässä kunnossa.

Seura lainaa kauden ajaksi pelipaidan ja ringettepelihousut G-D-junioreille. Maalivahdit saavat kauden ajaksi varusteet lainaan pää-, kaula- ja alasuojuksia sekä luistimia lukuunottamatta.

Ringetessä käytetään pääsääntöisesti samoja varusteita kuin jääkiekossa.

Ringettekoulu

Ringettekoululaisen varusteet jäälle mentäessä ovat luistimet (mielellään hokkarit) ja kypärä (mielellään suojaristikolla) sekä hyvät käsineet (esim. talvihanskat). Muu vaatetus sellainen, että pääsee hyvin liikkumaan ja luistellessa ei tule liian kuuma. Ringettekoululta saa lainaksi pelipaidan ja mailan.

Muut varusteet, kuten polvisuojat, kaulasuoja, kyynärsuojat, pelihanskat, yms. ovat myös sallittuja ja suositellaan (etenkin polvisuojat) käyttöön perheen oman harkinnan mukaan.

Kausimaksu

Kausimaksu koostuu Ringettejaoston toimintamaksusta ja joukkueen pelaajamaksusta.

Joukkueenjohtaja tai ringettekoulun rehtori antavat ohjeet siitä, miten rekisteröityminen ja toimintamaksun maksaminen tapahtuu.

Joukkueen pelaajamaksujen maksamiseksi jokainen pelaaja saa kauden alussa oman joukkueen pankkitilinumeron, yksilöllisen viitenumeron sekä maksujen aikataulun joukkueenjohtajalta tai joukkueen rahastonhoitajalta.

Sisarusalennukseen kaudella 2022-2023 on oikeutettu, mikäli Ilveksen ringettejoukkueissa harjoittelee kaksi tai useampi saman perheen sisarusta. Alennus on 25% toimintamaksusta. Lue lisää ’Näin toimitaan’ -oppaasta

Ice card

Jokainen pelaaja tai pelaajan huoltaja hankkii itse Ice Cardin (=ringeten kilpailulupa eli lisenssi). Ice Card lunastetaan Suomisport-verkkopalvelusta.

Ice Card oston yhteydessä on tärkeää, että seuran nimi on valittu oikein eli ILVES. Jos seuran nimi on valittu väärin, niin pelaajalla ei ole edustusoikeutta Ilveksessä eikä hän voi osallistua toimintaan.

Ice Cardin voi lunastaa joko vakuutuksellisena tai vakuutuksettomana. Vakuutuksettoman Ice Cardin ottajalla tulee olla oma, myös ringettetoiminnan kattava vakuutus.

Vakuutukselliset Ice Cardit sisältävät OP-Pohjolan myöntämän vakuutusturvan. Jos otat vakuutuksellisen Ice Cardin, niin valitse oston yhteydessä oikea Ice Cardin tyyppi pelaajan iän mukaan. G-, F-, E- ja D-ikäiset valitsevat pääasiassa DEFG Ice Cardin, C- ja B-ikäiset BC Ice Cardin ja naiset A Ice Cardin . Harrastejoukkueen pelaajat sekä Ladyt valitsevat H Ice Cardin. Ringettekoululaiset valitsevat LK2 Ice Cardin.

Oston jälkeen laskun voi maksaa omassa verkkopankissa.

Siirry tästä Ice Cardin ostoon: https://info.suomisport.fi

Lisätietoa Ice Cardista löytyy Ringetteliiton nettisivuilta: https://www.ringette.fi/fi/Pelaajat/Ice+Card+-lisenssit.html

IlvesRingette