Tupsukorvaturnaus 2021

ilvesry 90 juhlalogo
Turnausinfo

Ilves Ringette järjestää E ja D -junioreiden Tupsukorvaturnauksen Tampereella Tesoman jäähallissa 18.-19.9.2021.
Turnaus on osa Ilveksen 90-vuotis juhlavuotta.

Tupsukorvaturnauksessa pelataan lauantaina 18.9.2021 seitsemän joukkueen yhdenkertainen, kaikki kaikia vastaan E-turnaus, jolloin otteluita tulee kuusi / joukkue.
Kaikki pelaajat palkitaan mitalilla ja lisäksi jokaisesta joukkueesta kaksi tsempparipelaajaa.

Tupsukorvaturnauksessa pelataan sunnuntaina 19.9.2021 kahdeksan joukkueen D -junioreiden turnaus.
Otteluita tulee viisi / joukkue.
Kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalilla ja lisäksi jokaisesta joukkueesta kaksi tsempparipelaajaa.

Koronatilanne on pirkanmaalla muuttunut, joten ennakkotiedosta poiketen turnauksiin saa tulla yleisöä!

 

OSALLISTUMISMAKSU

Joukkueen osallistumismaksu 440€ / joukkue

 

RUOKAILU

Lauantai 18.9.2021
Lihamakaronilaatikko (L)
Salaatti ja salaatinkastike (L, GL)
Leivät ja levite (L)
Mehu / vesi

Sunnuntai 19.9.2021
Kanapekonikiusaus (L, GL)
Salaatti ja salaatinkastike (L, GL)
Leivät ja levite (L)
Mehu / vesi

Ruoat ovat laktoosittomia.
Erityisruokavaliot otetaan huomioon.
Ruokailu on järjestetty hallilla.

Hinta:
9,00 € / henkilö

 

Seuraamme mahdollisesti muuttuvia rajoituksia ja suosituksia.

Mikäli viranomaisen määräyksen vuoksi turnausta ei voida järjestää, joukkueelle palautetaan osallistumis- ja ruokailumaksut.

 

JÄRJESTÄJÄ

Ilves ry
Ringettejaosto
Rieväkatu 12
33540 Tampere
email:

Turnauspäällikkö
Minna Saarinen
Puh: 040-8097834
email:

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

COVID-19

Tupsukorvaturnauksen COVID-19 ohjeistus

Koronavirus on edelleen keskuudessamme. Turnauksen järjestäjänä olemme pyrkineet huomioimaan ja ennakoimaan vallitsevan tilanteen mahdollisimman kattavasti. Tapahtumaa varten olemme laatineet hygieniasuunnitelman (“Terveysturvallisuussuunnitelman”), jossa tartuntatautilain pykälän 58 c asiat tulevat huomioiduiksi. Suunnitelma on myös hyväksytty Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen työntekijöiltä. Toivomme edelleen, että kaikki osallistujat huomioivat yleisen turvallisuuden ja suhtautuvat asiaan sen vaatimalla vakavuudella.

Keskeisimmät ohjeet ovat, että turnaukseen osallistutaan vain terveenä, pidetään huolta käsihygieniasta, huomioidaan turvavälit ja pidetään kasvomakseja (yli 12v) tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

 

TURNAUKSEEN VAIN TERVEENÄ

Turnaukseen ei saa tulla, mikäli vähäisiäkään koronavirusinfektion oireita ilmenee, tai osallistuja on karanteenissa tai eristyksessä. Turnauksenjärjestäjällä on ajantasainen lista turnauksessa olevista urheilijoista, joukkueiden toimihenkilöistä sekä turnausjärjestelyistä vastaavista vapaaehtoisista mahdollista tautitapauksen jäljitystä varten.

 

PIDETÄÄN TURVAVÄLIT

Vaikka AVI on poistanut turvavälimääräyksen Pirkanmaalta syyskuun alusta eteenpäin, tartuntojen torjumiseksi tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää.

 

KASVOMASKIT

THL suosittaa kasvomaskien käyttöä tilanteessa, jossa turvavälien pitäminen on mahdotonta ja jossa lähikontakteja ei voida välttää. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Kaikilla tapahtumaan osallistuvilla vuonna 2009 syntyneet ja vanhemmat on velvollisuus käyttää kasvomaskia hallin yleisissä tiloissa. Maskien käyttöä suositellaan myös nuoremmille osallistujille. Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia myös otteluiden aikana. Joukkue vastaa siitä, että kaikilla turnaukseen osallistuvilla on riittävä määrä kasvomaskeja. Myös talkoolaisilla on velvollisuus käyttää kasvomaskia.

 

HYVÄ KÄSI- JA YSKIMISHYGIENIA ESTÄÄ TARTUNTOJA

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja. Tultaessa sisätilaan käytetään käsidesiä. Kädet pestään vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytetään käsidesiä. Joukkueet vastaavat itse, että pukukopeissa on omat käsidesit.

 

TURNAUKSESSA EI SUORITETA KÄTTELYITÄ

Joukkueet saapuvat kaukaloon ja poistuvat kaukalosta omina ryhminään. Otteluissa joukkueet ja tuomarit eivät kättele. Ottelun jälkeen joukkueet tervehtivät toisiaan siniviivoilta mailaheilautuksella. Pelaajat pitävät kypärät päässä ja kasvosuojan suljettuna. Pelaaja noutaa tsemppari palkinnon kypärä päässä, kasvosuojus suljettuna. Palkinnon jakaja ja pelaaja eivät kättele. Osallistumismitalit / sijoitusmitalit annetaan kerralla joukkueenjohtajalle/valmentajalle.

 

PUKUKOPPIKÄYTÄNTÖ

Jokaiselle joukkueelle on varattu oma pukukoppi koko turnauksen ajaksi. Poistuttaessa kopista tulee huolehtia, että paperit ym. roskat ovat roskakorissa. Pukukoppien kahvoja ja pintoja puhdistetaan turnauksen aikana.

 

KATSOMOT

Turnaukseen osallistuvat vain tarvittavat henkilöt: pelaajat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat. Koronatilanne on pirkanmaalla muuttunut, joten ennakkotiedosta poiketen turnauksiin saa tulla yleisöä!
Pelejä tullaan streemaamaan kotiväelle. Alkulämmittelyt ja loppuverryttelyt hoidetaan ulkona. Hallissa 1 on käytössä 6 katsomolohkoa, johon turnausväki / joukkueet voivat kokoontua oman porukan kesken. Hallissa 2 on käytössä vain yksi pieni katsomo.

 

SAIRASTUMINEN TURNAUKSEN AIKANA

Infektio-oireisiin reagoidaan välittömästi, ja jatkotoimenpiteet toteutetaan lääkärin ja viranomaisten ohjeiden mukaan. Kilpailunjärjestäjään (turnauspäällikköä) informoidaan heti epäillystä tautitapauksesta. Jos joukkue on karanteenissa ennen turnauksen alkua, joukkue ei voi osallistua turnaukseen. Jos joukkueessa todetaan koronatapaus tai epäily sairastumisesta ja joukkue asetetaan karanteeniin, joukkueen turnaus päättyy. Kilpailunjärjestäjä antaa erilliset ohjeet siitä, miten otteluohjelmaa muutetaan, jos joukkue jää pois turnauksesta ennen turnauksen alkua tai turnauksen jo alettua.

 

TAPAHTUMAN JÄLKEEN – mikäli altistumisia tai postivinen testitulos havaitaan

Jos henkilöllä on oireita tapahtuman jälkeen, täytyy hänen asettaa itsensä omaehtoiseen karanteeniin, ottaa asianmukainen testi ja tiedottaa turnauspäällikköä viipymättä: Soita välittömästi turnauspäällikölle Minna Saariselle 040 809 7834. Turnauspäällikkö tiedottaa mahdollisista altistumisista varautumissuunnitelman mukaisesti eteenpäin kaikille ja koordinoi asiaa terveysviranomaisten kanssa.

Lisäohjeita TAYS koronaneuvontapuhelimesta 03 311 65333, joka päivystää 24h.

 

Noudatetaan ohjeita, huolehditaan pelikavereista ja lähimmäisistä 😊

 

Seuraamme mahdollisesti muuttuvia rajoituksia ja suosituksia.

Mikäli viranomaisen määräyksen vuoksi turnausta ei voida järjestää, joukkueelle palautetaan osallistumis- ja ruokailumaksut.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 18.-19.9.2021 turnaukseen on suljettu.

Turnaussäännöt

Tupsukorvaturnaus E – turnaussäännöt / 7 joukkuetta

Turnauksessa noudatetaan Ringeten peli- ja kilpailusääntöjä alla mainituin poikkeuksin ja tarkennuksin.

Ottelujärjestys
Tupsukorvaturnauksessa joukkueet pelaavat kaikki kaikkia vastaan.

Voitosta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja häviöstä 0 pistettä. Joukkueiden päätyessä tasapisteisiin, ratkaisee joukkueiden järjestyksen:

1. Keskinäisten otteluiden pisteet.
2. Pelattujen otteluiden maaliero (tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus). Suuremman maalieron omaava joukkue sijoittuu korkeammalle.
3. Tehdyt maalit. Enemmän maaleja tehnyt joukkue sijoittuu korkeammalle.
4. Rangaistusminuutit. Pienemmän minuuttimäärän omaava joukkue sijoittuu korkeammalle.
5. Arpa

Peliaika
Peliaika on 1 x 20 min tehokasta peliaikaa. Otteluiden kokonaiskestoaika on 32 min. Aikalisää ei ole käytössä.

Joukkueiden on oltava valmiina 2 min ennen ilmoitettua ottelun alkua. Ellei joukkue ole ilmoitetun aikataulun mukaisesti valmis aloittamaan ottelua, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 – 0.

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden alkamisaikoja, mikäli pakottavat syyt niin vaativat.

Pelaajaluettelot ja peluuttaminen
Joukkueenjohtajan tulee 30 min ennen jokaista peliä vahvistaa joukkueen kokoonpano esitäytettyihin pöytäkirjoihin.

Aluesarjaan mahdollisesti myönnetyt poikkeusluvat ovat voimassa myös tässä turnauksessa, jos niistä on etukäteen ilmoitettu turnauksen järjestäjälle.

Pelaaja voi pelata turnauksessa vain yhdessä joukkueessa, vaikka seuralla olisikin turnauksessa useampia joukkueita.

Rangaistukset
Pieni rangaistus on 1 min ja iso 2 min tehokasta peliaikaa. Pelaaja suljetaan pois seuraavasta ottelusta, kun hän on saanut kaksi isoa rangaistusta.

Vastalauseet
Mahdolliset kiistat ratkaisee turnauksen jury. Ottelutapahtumista ei voi tehdä vastalausetta vaan erotuomarin tekemät ratkaisut ovat lopullisia. Vastalause on tehtävä turnauksen jurylle 15 min kuluessa ottelun päättymisestä. Myöhemmin tehtyjä vastalauseita ei käsitellä. Vastalausemaksu 50€, suoritetaan vastalauseen jättämisen yhteydessä. Maksu palautetaan, mikäli vastalause osoittautuu aiheelliseksi.

Juryn jäsenet:
Turnauspäällikkö
Erotuomarien edustaja

 

 

Tupsukorvaturnaus D – turnaussäännöt / 8 joukkuetta

Turnauksessa noudatetaan Ringeten peli- ja kilpailusääntöjä alla mainituin poikkeuksin ja tarkennuksin.

Ottelujärjestys
Joukkueet pelaavat kahdessa alkulohkossa yksinkertaisen sarjan. Voitosta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja häviöstä 0 pistettä. Joukkueiden päätyessä alkulohkossa tasapisteisiin, ratkaisee joukkueiden järjestyksen:

1. Keskinäisten otteluiden pisteet,
2. Pelattujen otteluiden maaliero (tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus). Suuremman maalieron omaava joukkue sijoittuu korkeammalle.
3. Tehdyt maalit. Enemmän maaleja tehnyt joukkue sijoittuu korkeammalle.
4. Jäähyminuutit. Pienemmän minuuttimäärän omaava joukkue sijoittuu korkeammalle.
5. Arpa

Alkulohkojen voittajat pelaavat toisen lohkon toiseksi sijoittunutta vastaan, voittajat finaaliin ja hävinneet pronssiotteluun. Vastaavalla tavalla ratkaistaan sijat 5-8. Kaikki joukkueet pelaavat 5 ottelua

Jatko- ja sijoitusotteluiden päättyessä tasapeliin, suoritetaan voittomaalikilpailu. Kilpailua varten joukkueen on nimettävä kirjallisesti kolme pelaajaa ja näiden suoritusjärjestys välittömästi ottelun päätyttyä. Kaikki kolme pelaajaa suorittavat rangaistuslaukauksen ilmoitetussa järjestyksessä. Aloittaja arvotaan. Jos ottelu on edelleen tasan kun kummankin joukkueen kolme pelaaja ovat laukaisseet, jatketaan pelaajapari kerrallaan, kuitenkin eri pelaajilla kuin ensimmäiset kolme. Se joukkue, jolla tasavuoron jälkeen on johtomaali, on ottelun voittaja.

Peliaika
Peliaika on 1 x 20 min tehokasta peliaikaa. Sijoista 1-2 ja 3-4 pelattavia otteluita lukuun ottamatta otteluiden kokonaiskestoaika on 32 min. Aikalisää ei ole käytössä.

Joukkueiden on oltava valmiina 2 min ennen ilmoitettua ottelun alkua. Ellei joukkue ole ilmoitetun aikataulun mukaisesti valmis aloittamaan ottelua, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 – 0.

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden alkamisaikoja, mikäli pakottavat syyt niin vaativat.

Pelaajaluettelot ja peluuttaminen
Joukkueenjohtajan tulee 30 min ennen jokaista peliä vahvistaa joukkueen kokoonpano esitäytettyihin pöytäkirjoihin.

Aluesarjaan mahdollisesti myönnetyt poikkeusluvat ovat voimassa myös tässä turnauksessa, jos niistä on etukäteen ilmoitettu turnauksen järjestäjälle.

Pelaaja voi pelata turnauksessa vain yhdessä joukkueessa, vaikka seuralla olisikin turnauksessa useampia joukkueita.

Rangaistukset
Pieni rangaistus on 1 min ja iso 2 min tehokasta peliaikaa. Pelaaja suljetaan pois seuraavasta ottelusta, kun hän on saanut kaksi isoa rangaistusta.

Vastalauseet
Mahdolliset kiistat ratkaisee turnauksen jury. Ottelutapahtumista ei voi tehdä vastalausetta vaan erotuomarin pelin aikana tekemät ratkaisut ovat lopullisia. Vastalause on tehtävä turnauksen jurylle 15 min kuluessa ottelun päättymisestä. Myöhemmin tehtyjä vastalauseita ei käsitellä. Vastalausemaksu 50€, suoritetaan vastalauseen jättämisen yhteydessä. Maksu palautetaan, mikäli vastalause osoittautuu aiheelliseksi.

Juryn jäsenet:
Turnauspäällikkö
Erotuomarien edustaja

Otteluohjelmat ja tulospalvelu
Palaute

Palautekysely Tupsukorvaturnaukseen osallistuneille.

Tämä palautekysely on avoinna 30.9.2021 asti. Palautteen voi antaa anonyymisti. Palautteet käsitellään vain ringettejaoston johtoryhmän kesken. Palautteen kautta on tarkoitus kehittää Tupsukorvaturnausta tulevina vuosina.

Palautelomakkeeseen tästä linkistä.

Palautekysely aukeaa turnausviikolla.